top of page

Kış Temalı Çocuk Kitapları

Güncelleme tarihi: 19 Şub 2021

Bu yazıda içinde bol bol kar resimleri olan kış temalı çocuk kitapları listesini içerikleri detaylandırılmıştır.


Dünyanın En Uzun Atkısı Sema Günaydın Çınar'ın hem yardımlaşma hem de hayvan hakları hakkında konuşabileceğimiz bir kitabı. Bizim okuma anını özel hale getirmek için meyve suyu içerek ve atkılarımızı takarak okuyoruz.


Yavru Ahtapot kış günlerinde kat kat elbise giyerken "ahtapotlar nasıl giyiniyor olabilir" diyerek giyinme anını eğlenceli hale getirmemize yardımcı olabilir. Yardımlaşma, öz sevgi ve deniz canlıları hakkında da konuşmamıza yardımcı olacak bir hikayeye sahip.


Üç Kedi Bir Canavar, serinin kedileri olan Piti, Pati ve Pus dışında bir yavru köpek ve annesinin de içinde olduğu sıcak bir hikaye. Battaniyeye sarınıp okunacak bir soğuk kış akşamı kitabı.


Tombik Ayı Uyuyunca, kurabiye veya patlamış mısır eşliğinde okumayı sevdiğimiz Tombik ayı serisinin eğlenceli bir kitabı.


Kar Masalı en sevdiklerimizden biri. Oğlumla Tombik Kız olarak adlandırdığımız Öykü'nün çizimlerdeki ifadelerini taklit etmeyi ve kitabı mum ışığında okumayı seviyoruz.



Su Dedikleri Var Ya, kurgu dışı bir kitap olarak listede yer alıyor. Suyun farklı hallerini anlatırken karın oluşumuna da değinmesi karlı günlerde bilgilendirici bir kaynak olarak kitaplığımızda bulunuyor.


Bu Kış Kimse Üşümeyecek küçük kır faresinin çalı çırpı toplama macerasını anlatıyor. Kar resimleri eşliğinde başkalarının ihtiyaçları ve yardımlaşma üzerine de sohbet etmemize yardımcı olacak bir kitap.


Kış Kitabı'nı Bir Dolap Kitap'tan görerek okudum. Wimmelbilderbuch türü olarak geçen yazısız fakat resimleri kıpır kıpır, bir sayfada birden çok olayın olduğu çizimlerden oluşan bir tür. Defalarca okunabilen, her okumada farklı bir olay örgüsü kurulabilen kitaplardan. Küçük yaş grubunun kelime öğrenmelerine yardımcı olabilecek birçok resim var. Daha büyük çocuklar için ise farklı olay örgüleri kurarak okuduğumuzda eğlenebileceğimiz bir kitap.


Sam Usher'in Kar Kitabı dedesiyle kar oynamaya giden bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Karda nasıl giyiniriz, beklemek, sabır gibi kavramlar üzerine de konuşabileceğimiz bir kitap.


Burun Giysisi anne ile sevgi dolu bir ilişkiye destek olması açısından duygusal gelişimi destekleyen kitaplar arasına da alınabilir.


Kırmızı Elma hayvanların kış günlerinde yemek bulmalarının zorluklarını konuşabileceğimiz ve yardımlaşmanın hayatımıza kattığı güzellikleri konuşabileceğimiz bir kitap.


Meyveleri Kim Yemiş her mevsimden şiirsel bir dille ve hoş çizimlerle parçalar veriyor.


İyi okumalar.




280 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page